مدیریت یکپارچگی
مدیریت یکپارچگی پروژه اولین حوزه دانش مدیریت پروژه است که عمدتا مربوط به رویه های لازم برای تضمین هماهنگی مناسب بین فازها و وظایف مختلف پروژه می باشد. در حین توسعه یک پروژه، کل فرایندهای فرعی برای تشکیل یک پروژه کامل ادغام شده و مفهومی به نام “مدیریت پروژه” را تشکیل می دهد. مدیریت یکپارچگی پروژه شامل 6 فرآیند راه اندازی، برنامه ریزی، اجرا، نظارت و کنترل پروژه، فیدبک و هماهنگی و بستن یک پروژه است.
مدیریت یکپارچگی پروژه
مدیریت یکپارچگی پروژه اولین حوزه دانش مدیریت پروژه است که عمدتا مربوط به رویه های لازم برای تضمین هماهنگی مناسب بین فازها و وظایف مختلف پروژه می باشد. در حین توسعه یک پروژه، کل فرایندهای فرعی برای تشکیل یک پروژه کامل ادغام شده اند و این مفهومی به نام “مدیریت پروژه” را تشکیل می دهد. مدیریت یکپارچگی شامل 6 فرآیند راه اندازی، برنامه ریزی، اجرا، نظارت و کنترل پروژه، فیدبک و هماهنگی و بستن یک پروژه است. فرایند و مراحل مدیریت یکپارچگی پروژه در شکل ارائه شده است:

انگیزه اصلی برای یکپارچه سازی پروژه به شرح زیر است:
- مدیریت و هماهنگی کلیه وظایف با فرآیندهای توسعه و اجرای کل پروژه در طول چرخه عمر آن
- انجام کل پروژه به منظور تولید نتیجه به طور سیستماتیک، زیرا هر فرآیند در مدیریت یکپارچگی پروژه دارای مقصودی برای دستیابی به هدف اصلی پروژه است.
مدیریت یک پروژه ممکن است پیچیده باشد، به ویژه هنگامی که بخشهای مختلف مجبور باشند با هم کار کنند. همانطور که هر بخش بر روی پروژه کار می کند، هر یک از آنها به احتمال زیاد از روشی که برای آنها راحتتر بوده و نتایج مورد نظر را ایجاد می کند، استفاده خواهند کرد. این امر می تواند هماهنگی بین بخشها را به دلیل تفاوت در روند و روش انجام کار، دشوار کند.
پیچیدگی و مسائل پروژه بر روی یک پروژه بزرگتر با بسیاری از بخشهای قابل تحویل که در نهایت باید تراز شوند رخ می دهد. عدم هماهنگی بین بخشها می تواند باعث کاهش سرعت پروژه، بهره وری کمتر و احتمالاً متوقف پروژه شود. برای ایجاد هماهنگی بین بخشهای مختلف یک پروژه، مدیریت یکپارچگی پروژه اجرا می شود.
مدیریت یکپارچهسازی راهی است که باعث می شود فرآیندهای مختلف در یک رفتار واحد با هم همکاری کار کنند.
نحوه پیاده سازی مدیریت یکپارچه سازی پروژه :
به منظور هماهنگی تمام جنبه های یک پروژه، مدیریت یکپارچگی نیاز به ایجاد تعدادی محصول قابل تحویل دارد. تدوین و توسعه منشور پروژه اولین گام در مدیریت یکپارچگی می باشد.
منشور پروژه
منشور پروژه سند ابلاغ شروع پروژه بوده و شامل نقشها و مسئولیتهای اولیه پروژه، از جمله اهداف و انتصاب مدیر پروژه است و با جلو رفتن پروژه به عنوان سند مرجع استفاده می شود.
منشور پروژه به اندازه کافی عمومی است که در طول چرخه عمر پروژه نیازی به تغییر زیادی نخواهد داشت. این را معمولاً مدیری مینویسد که مستقیماً بالاتر از مدیر پروژه کار می کند، اگرچه مدیر پروژه می تواند آن را ایجاد کند.
بیانیه شرح کار
بعد از تدوین منشور پروژه، بیانیه شرح کار مطرح می شود. این سند به عنوان بخشی از شرح کار پروژه قابل ویرایش و بازنگری می باشد. بیانیه شرح کار نشاندهنده مرز بین شرح کار پروژه و خارج از پروژه می باشد. این لیست تمام کارهایی است که در طول چرخه عمر پروژه انجام خواهد شد. به عبارت دیگر، اقلام و بسته های کاری قابل تحویل در پروژه را مشخص و معیارهای قابل اندازه گیری برای موفقیت را تعیین می کند.
خدمات قابل ارائه در حوزه: مدیریت یکپارچگی
یکی از الزامات موفقیت پروژه ها ایجاد یکپارچگی و یکنواختی در فرآیندهای مدیریت و فازهای عملیاتی در پروژه می باشد. اهم فعالیتهای لازم الاجرا در مدیریت یکپارچگی عبارتند از:
- تعریف محدوده پروژه در قالب بیانیه محدوده پروژه و ساختار شکسکت کار
- شناسایی و نهاییسازی مایلستونهای قراردادی پروژه
- شناسایی و تحلیل ریسکهای اصلی در پروژه
- شناسایی بسته های کاری و طراحی سازمان کلی پروژه
- شناسایی و برنامه ریزی منابع مورد نیاز
- تدوین استراتژی برون سپاری کارهای پروژه
- برنامه زمانبندی جامع پروژه
- برآورد هزینه و بودجه پروژه و پیش بینی جریان نقدینگی،
- ساختار شکست کلی هزینه های پروژه
- مدیریت نقاط فصل مشترک
- مدیریت زنجیره تأمین و تدارکات
- سیستمهای مدیریت پروژه
- سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه
- سیستم کنترل تغییرات
- سیستم گزارشدهی، پایش و تحلیل عملکرد
- سیستم کنترل هزینه و گزارشدهی
- مدیریت HSE
- سیستمهای اطلاعاتی پروژه
- مدیریت کیفیت
- منابع انسانی
تماس با ما برای اطلاعات بیشتر